Als geboortejaar van CV de Stalplekkers staat 1971 geboekt.
De naam van de vereniging werd ontleend aan de jongeren societeit die in die jaren gevestigd was in de Stal.
Nu beter bekend in Goirle onder de naam Wildacker.

Opmerkelijk is wel dat de naam Prins Carnaval binnen de vereniging weliswaar bestaat, maar dat deze feestelijke leider zich functioneel van een andere naam bediend. Al vanaf 1971 noemt hij/zij zich Opperstalplekker.
In het eerste jaar had onze Opperstalplekker nog geen volledige raad van 11 maar werd hij bijgestaan door twee Vazallen. Een jaar later was er al een volledige raad van elf. Sinds 2010 hebben we de naam van raad van elf gewijzigd en hebben we voortaan een Opperstalplekker met zijn/haar Adjudant en zijn/haar gevolg.

Na 36 jaar gevestigd te zijn geweest in de Wildacker, hebben wij toch de grote sprong gemaakt om te gaan zoeken naar een nieuwe locatie. Na enkele jaren in The Wizz aan de Frankische driehoek ons carnaval te hebben gevierd, waren we toch weer genoodzaakt om een nieuwe locatie te gaan zoeken daar The Wizz afgebroken werd.

Gelukkig werden we door Kristel van Beurden eigenaar van Bojangles aan de Tilburgseweg te Goirle met open armen ontvangen hebben we daar vele leuke jaren carnaval mogen vieren. Helaas heeft Kristel besloten om een andere weg in te gaan, en past een carnavalsvereniging niet meer in het totale plaatje van Bojangles.

Dus als bestuur weer op zoek naar een nieuwe residentie. Helaas hebben we in Goirle geen locatie meer waar wij als vereniging carnaval kunnen vieren. We hebben dus contact gehad met Sjef van Roessel van de Commanderie en Sjef zag het wel zitten om de Stalplekkers een nieuwe Residentie te geven. Dus vanaf heden hebben we een nieuwe residentie en wel de Commanderie.